Mos: Skræl kartoflerne, skær dem i grove tern og kog dem møre i usaltet vand. Pluk og hak persillen fint. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem godt med fløde og en god skefuld smør. Vend persille og kapers i og smag til med salt og peber.
Fisk: Skær torskefileterne i ensartede portionsstykker og læg dem i et passende ildfast fad. Pensl dem på oversiden med et tyndt lag olie og krydr med salt og peber. Bag fisken mør i en 200 grader varm ovn i 10-12 min.
Skalotteløg og æg: Snit de pillede skalotteløg i tynde både og rist dem gyldne i rigeligt smør. Kom sukker og Worchestershiresauce ved og lad det karamellisere let - det er vigtigt, at der er nok smør, da løgene også fungerer som en lille smørsauce. Skru ned for varmen, skrab løgene over til den ene side af panden og slå æggene ud i den anden. Spejl æggene efter eget ønske.
Kom en god portion kartoffelmos på midten af hver tallerken, læg et stykke fisk på og fordel en skefuld løg + smørsauce ovenpå. Top med spejlæg og server straks med bagte rodfrugter, en god tomatsalat eller en sprød grøn salat.
Kommentarer og forslag til opskriften