Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Bring en gryde vand i kog, og kog æggene i ca. 9 min., til de er hårdkogte.
Skyl blomkålen, og knæk den ud i store buketter med masser af stok på.
Del fisken i kuvertstykker, og gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskværnet peber. Læg dem i et ildfast fad, men vent lidt med at sætte fadet i ovnen.
Skræl skalotteløg, og hak det super fint med en skarp kniv.
Hak dilden - både stilke og blade.
Sæt en stor pande over ved mellem varme, og steg blomkål i en smule olivenolie, til den har taget godt med farve og er sprød-mør. Det tager 5-7 min. alt efter størrelsen på buketterne.
Sæt fisken i ovnen, og bag den i ca. 15 min.
Lun brødene i ovnen.
Pil æggene, og kom dem op i en stor skål.
Mos dem med et piskeris, og tilsæt så sennep og godt med citronsaft og fintrevet -skal. Pisk, til æggene er en grov puré, og pisk så ca. 1/2 dl olie i pr. kuvert. hæld nogle få dråber i ad gangen, så olien optages uden at skille.
Kom nu dild og hakkede skalotteløg i, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret den bagte fisk på en tallerken med blomkål og boller til. Slut af med at komme en god skefuld gribiche på tallerkenen.
Velbekomme!
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kundekommentarer ()