Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Skræl gulerødderne, og skær dem i grove chunks.
Fjern top og rod på porren, og vask den grundigt.
Rist græskarkernerne let på en tør pande, og læg dem derefter til side.
Tilsæt 1/2 spsk. neutral olie pr. pers. til panden, og steg gulerødderne ved høj varme i ca. 5-7 min., så de tager godt med farve, men beholder lidt bid. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel stege dem over to gange.
Når gulerødderne er færdige, deler du citronen i to halve, og steger den på skærefladen i ca. 2-3 min., til den har taget godt med farve, og nærmest er branket.
Kom herefter gulerødder, saften fra citronen og græskarkernerne op i en skål, smag til med salt og friskkværnet peber, og hold det varmt.
Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker, gnid dem med lidt olie, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Bag fisken i et ildfast fad i ca. 15 min., til den er mør.
Del hver porre i 4-5 stykker, og kom stykkerne ned i en gryde. Dæk porrerne ca. halvt med vand, og tilsæt lidt salt.
Damp porrerne under låg i ca. 5 min., til de er helt møre.
Hæld herefter vandet væk, og vend porrerne forsigtigt med lidt god olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Pluk fisken ud i stykker, og anret porrer, gulerødder og fisk som en grov salat. Slut af med at plukke osten ud over retten.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kommentarer og forslag til opskriften