Grønt: Skrub jordskokkerne godt og skær dem i ½ cm tykke skiver. Rens svampene og del dem i kvarte. Pil rødløgene, snit dem i både og hak hvidløgsfeddene fint. Rist svampene af i lidt smør og olie til de er gyldne og væden er fordampet. Tag svampene af og kom lidt olie på panden. Rist jordskokkerne ved middelhøj varme, til de er flot gyldne. Kom løg og hvidløg ved og sauter videre ved middel varme, til de er blevet let klare og jordskokkerne er møre. Rør svampene i, varm igennem og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
Fisk: Rør 40 g blødt smør, revet skal af hele citronen, timianblade, grofthakkede kapers og pinjekerner samt rasp godt sammen i en skål. Skær fisken i ensartede portionsstykker, pres lidt citronsaft over og krydr med salt og peber. Læg fiskestykkerne i et ildfast fad og fordel smørret ovenpå. Bag torsken ved 200°C i 10-13 min. til fisken er gennembagt.
Server retten med små kogte kartofler og en god grøn salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften