”Tomatsauce”: Skær tomaterne i tern, hak hvidløget fint og snit basilikummen i fine strimler. Skær olivenkødet fri af stenene og hak det groft – det tager lidt tid, men er alt besværet værd. Rør tomat, hvidløg, basilikum, oliven, oregano, 4 spsk. olivenolie, salt og peber sammen og smag til.
Fisk: Skær fileten ud i 8 ensartede stykker, krydr med salt og peber og læg dem i et smurt ildfast fad. Fordel tomatblandingen henover og hæld hvidvinen ved. Bag fisken ved 200°C i ca. 15 min. til fisken er netop gennembagt.
Sauce: Hæld forsigtigt væden fra fisken over i en lille kasserolle og kog det op. Skær det kolde smør i små tern og pisk det i lidt ad gangen. Smag til med salt og peber.
Server retten med fx små kogte kartofler eller friskkogt pasta samt godt italiensk brød til.
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften