0

Bagt torsk med tomat-parmesantopping og grøntsagsspyd

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Skær torsken i 8 ensartede stykker, dup dem tørre og æg dem i et ildfast fad. Dryp med citronsaft og krydr med peber. Hak løget fint, skær peberfrugten i små tern og tomaterne i tynde skiver. Vend løg og peberfrugter sammen, fordel dem på fiskestykkerne og læg friske basilikumblade og skiver af tomat ovenpå. Vend rasp og friskrevet parmesan sammen med 1 spsk. olie og drys toppingen på fiskene. Bag ved 200°C i ca. 15 min. til toppingen er sprød og fisken gennembagt.

Grønt: Skær aubergine, squash og peberfrugt i store tern, trim stokken af champignonerne og fordel grøntsagerne på 4 spyd. Hak hvidløget fint, rør det med oregano, 2 spsk. olie, salt og peber og pensl krydderolien på spyddene. Læg dem på en bageplade og bag dem ved 200°C i ovnen i 20-30 min. til grøntsagerne er møre og gyldne.

Server med tzatziki, blandet grøn salat og kartoffelbåde.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.