0

Bagt torsk med valnøddetopping og grapefrugt/avokadosalat på bund af frisé, fennikel og ærteskud

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Nødder, Jordnødder, Gluten, Sesam, Soya, Hvedemel, Æg, Mælk

Fremgangsmåde

Salat: Skær skallen af grapefrugterne med en skrap kniv og befri fileterne ved at skære ind langs lamellerne. Pres saften fra "skroget" ned i en lille skål og gem den til dressingen (ca. ¾ dl). Skyl frisésalaten, slyng den tør og bræk bladene i mundrette bidder. Trim fenniklen og snit den papirtyndt - gerne på et mandolinjern. Skyl ærteskuddene, dup dem tørre og nip dem i mundrette bidder. Befri avokadoerne for skal og sten og skær resten i både. Pisk grapefrugtsaften sammen med oliven- og sesamolie, ahornsirup, et kværn peber og et nip salt. Smag til.

Vend salat, fennikel og ærteskud sammen med 2 spsk. af dressingen og lidt ekstra salt og peber. Bred den ud på et fladt fad og fordel grapefrugtfileter (se video ovenover) og avokadobåde oven på. Dryp med mere dressing og server straks!

Torsk: Hak valnødderne fint i en foodprocessor, tilsæt raspen og kør til det er godt blandet. Hæld nødderaspen i en dyb tallerken, pisk ægget sammen i en anden dyb tallerken og rør melet sammen med salt og peber i en tredje tallerken. Dup fileterne tørre og del dem i 4 ensartede portionsstykker. Paner dem først i melet, derefter i ægget og til sidst i raspen. Lad stykkerne hvile i 5 min. og steg dem derefter møre og gyldne i smør - de må ikke branke! - da nødderne kan blive bitre.

Server sammen med en kold kartoffelsalat og mørkt kernerugbrød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?