0
Bagt torsk på rygeostcremede perlebyg og grydestegte løg

Bagt torsk på rygeostcremede perlebyg og grydestegte løg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet uden skind
1 min.
Torsk

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber, og læg stykkerne i et smurt ildfast fad til senere. Sæt ikke fadet på køl.

Tænd ovnen på 160 grader.

perlebyg
4 min.
Perlebyg

Skyl perlebyggen i en sigte, og kom den derefter op i en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt. Kog stille og roligt i 10-15 minutter, til byggen er helt mør.

zittauerløg1
10 min.
Løg

Skræl løgene, og halver dem. Find en stor gryde, eller to, afhængig af hvor mange du laver mad til. Læg løgene med skæresiden nedad i gryden, så løgene ligger i et lag, og alle rører bunden. Tilsæt et stort skud olivenolie, lidt salt, friskkværnet peber og vand, så løgene er dækket ca. halvt op. Bring løgene hurtigt i kog, og lad dem derefter simre under låg ved mellem varme i 5-7 min. Fjern herefter låget, så vandet damper væk, og løgene begynder at stege i olien. Lad løgene tage godt med farve, inden du trækker gryden af varmen, og lader løgene hvile til anretning.

torskefilet uden skind
15 min.
Torsk

Sæt torsken i ovnen, og lad den bage i ca. 15 minutter, til den er mør.

dild
22 min.
Dild

Pluk dilden ud i blade, og hak stilkene fint med en skarp kniv. Gem begge dele til anretning.

perlebygFynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejeri
25 min.
Perlebyg

Sigt vandet fra perlebyggen, og tilsæt et skud olivenolie og rygeosten. Vend rygeosten forsigtigt i uden at røre den helt ud. Bemærk, at hvis du laver mad til 2 personer, skal du kun bruge ca. halvdelen af osten. Smag dig frem.

citron
30 min.
Anretning

Anret perlebyggen i bunden af en dyb tallerken med torsken ovenpå. Pluk løget ud i lag og anret sammen med. Slut af med fintrevet citronskal henover løgene.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?