0

Bagt torsk toppet med squash, tomat, basilikum og feta på creme af porrer og persillerod

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Creme: Skræl persillerødderne og skær dem i små tern. Snit porrerne i ringe og skyl dem grundigt. Snit 1 fed hvidløg i tynde skiver. Sauter porrer og hvidløg i lidt olie uden de tager farve. Tilsæt persillerødderne, krydr med salt og peber og sauter i yderligere 3 min. Tilsæt ½ dl vand, læg lå på og lad grøntsagerne dampe helt møre. Rør fløden i og blend det helt glat. Varm cremen igennem og smag til.

Fisk: Skær squashen i små tern på knap 1 cm. Del tomaterne i kvarte, fjern stilk og kerner og pil løget. Skær begge dele i tern magen til squashen. Hak 1 fed hvidløg helt fint og striml basilikumbladene. Varm lidt olie op på en pande og sautér squash, løg og hvidløg i ca. 4 min. til de lige begynder at tage farve og væden er fordampet. Krydr med salt og peber og tag panden af varmen. Vend tomater og 2/3 af basilikummen i og smag til. Skær torsken i 4 ensartede portionsstykker og læg dem i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber, fordel sautéen oven på fiskestykkerne og smuldr fetaost på toppen. Dryp med lidt ekstra olie og sæt fadet i en 225 grader varm ovn i 12-15 min. til fisken lige er mør. Drys med den resterende basilikum og server straks.

Anret cremen i bunden af 4 dybe tallerkner og læg et stykke fisk i midten.

Server sammen med pasta eller ovnbagte kartoffelskiver, en sprød grøn salat og groft brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?