0
Bagte beder med ricotta, spinat og pinjekerner

Bagte beder med ricotta, spinat og pinjekerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødbederMiddelhavs krydderirødløghvidløg
1 min.
Beder

Start med at skrælle rødbeder og rødløg. Skær løgene i kvarte og rødbederne i grove tern. Vend begge dele med lidt olivenolie, krydderblandingen, salt og friskkværnet peber og bred dem ud på en bageplade. Læg hvidløgsfedene ved, stadig med skal på.

Bag til det hele er mørt - ca. 25 min.

kikærterbabyspinat
10 min.
Spinat

Skyl spinaten grundigt, fjern de groveste stilke og skær bladene igennem et par gange med en kniv.

Dræn kikærterne for vand og kom dem op i en lille gryde, sammen med et skud olivenolie og salt og friskkværnet peber. Lun dem lidt igennem.

pinjekerner
15 min.
Pinjekerner

Rist pinjekernerne på en tør pande til de har taget en smule farve.

Kom spinaten op i stor skål.

20 min.
Kikærter

Tag hvidløgene ud af ovnen, fjern skrællen og kom dem ned til kikærterne. Mos dem lidt ud med en gaffel og bland dem godt sammen med kikærterne.

30 min.
Anretning

Kom de varme løg og rødbeder direkte fra ovnen over i skålen med spinat. Tilsæt et par dråber olivenolie, salt og peber og vend godt rundt.

Smør en stor skefuld ricotta ud i bunden af en tallerken med kikærterne ovenpå. Kom de varme beder og spinat ved og slut af med et drys pinjekerner.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Bonusinfo

Middelhavs-krydderi indeholder:

  • Fennikel frø 44%
  • Koriander frø 40%
  • Merian 5%
  • Cayenne 5%
  • Stjerneanis 5%
  • Safran 1%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?