Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skræl alle bederne, og skær dem ud i grove både. Gnid dem med en smule olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bag bederne på en bageplade i ca. 25 min., til de er møre. 5 min. inden bederne er færdige, kommer du solsikkekernerne ud over, og lader dem bage med det sidste stykke tid.
Sæt linserne over at koge i rigeligt, godt saltet vand. Lad dem koge i ca. 15 min., til de er møre.
Pisk en marinade sammen af sennep, lidt honning, lidt citronsaft, et godt skud olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Pluk dilden ud i blade, og snit stilkene fint med en skarp kniv. Kom stilkene op i marinaden, og gem bladene til anretning.
Del spidskålet i store kuvertstykker. Varm en stor pande godt op, og tilsæt en smule olie. Steg spidskålet, til det har taget godt med farve, og er blevet mørt med bid. Krydr med lidt salt.
Smør en god klat friskost ud i bunden af en dyb tallerken.
Hæld vandet fra linserne, og smag dem til med et par dråber olivenolie, salt og peber. Anret dem ovenpå osten.
Vend bederne rundt med sennepsmarinaden, og anret dem ovenpå linserne. Kom det stegte spidskål på siden, og drys med plukket dild.
Kundekommentarer ()