
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Skrub gulerødderne grundigt, eller skræl dem om nødvendigt. Halvér dem på langs, og gnid dem med lidt salt, friskkværnet peber og olivenolie.
Spred gulerødderne ud på en bageplade, og bag i ca. 20-25 min., til de er møre og har taget lidt farve.
5 min. inden gulerødderne er færdige, drysser du krydderblandingen over dem,og lader den bage med det sidste stykke tid.
Skyl bulguren grundigt i en sigte med koldt vand, og kom den i en gryde tilsat koldt vand. Vandet skal stå 4-5 cm over bulguren. Kom et godt skud salt i vandet. Kog i 2-3 min., sluk, og lad bulguren trække i yderligere 2 min. Lad den køle lidt af i en sigte, så den overskydende væde kan dryppe fra.
Skyl squashen og skær den i 3-4 cm lange både. Kom dem op i en skål sammen med yoghurt, masser af fintrevet limeskal, plukket mynte, lidt olivenolie og friskkværnet peber. Ingen salt!
Vend det hele godt rundt, og lad det trække indtil servering.
Skræl appelsinen, og skær den ud i mundrette bidder.
Vend appelsinstykker og evt. overskydende appelsinsaft op i bulguren sammen med rosinerne. Smag til med salt.
Anret bulgur i bunden af en dyb tallerken med bagte gulerødder og cremet squash ovenpå.
Velbekomme!
Dukkah krydderiblanding indeholder: 20% HASSELNØDDER, 20% SESAMFRØ, 10% KORIANDERFRØ, 10% SPIDSKOMMEN, 10% SORT PEBER, 10% CAYENNE, 10%KANEL, 10%SALT
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften