0
Bagte gulerødder med dukkah, bulgur og appelsin

Bagte gulerødder med dukkah, bulgur og appelsin

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hasselnødder, Sesam, Mælk, Hvedemel, Soya, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerødderdukkah
1 min.
Gulerødder

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. 

Skrub gulerødderne grundigt, eller skræl dem om nødvendigt. Halvér dem på langs, og gnid dem med lidt salt, friskkværnet peber og olivenolie.

Spred gulerødderne ud på en bageplade, og bag i ca. 20-25 min., til de er møre og har taget lidt farve.

5 min. inden gulerødderne er færdige, drysser du krydderblandingen over dem,og lader den bage med det sidste stykke tid.

bulgur
5 min.
Bulgur

Skyl bulguren grundigt i en sigte med koldt vand, og kom den i en gryde tilsat koldt vand. Vandet skal stå 4-5 cm over bulguren. Kom et godt skud salt i vandet. Kog i 2-3 min., sluk, og lad bulguren trække i yderligere 2 min. Lad den køle lidt af i en sigte, så den overskydende væde kan dryppe fra.

squashlimegræsk yoghurt, 10%mynte
10 min.
Squash

Skyl squashen og skær den i 3-4 cm lange både. Kom dem op i en skål sammen med yoghurt, masser af fintrevet limeskal, plukket mynte, lidt olivenolie og friskkværnet peber. Ingen salt!

Vend det hele godt rundt, og lad det trække indtil servering.

appelsinrosiner
20 min.
Appelsin

Skræl appelsinen, og skær den ud i mundrette bidder.

Vend appelsinstykker og evt. overskydende appelsinsaft op i bulguren sammen med rosinerne. Smag til med salt.

30 min.
Anretning

Anret bulgur i bunden af en dyb tallerken med bagte gulerødder og cremet squash ovenpå. 

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?