0
Bagte gulerødder med harissa, ris og sesam
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Nødder, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerødderløgharissa
1 min.
Gulerødder og løg

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skrub gulerødderne, og skræl løgene.

Fjern toppen på gulerødderne, og halvér dem. Skær løgene i kvarte.

Spred løg og gulerødder ud på en bradepande, og kom lidt olivenolie og salt over. Bag dem i ca. 25 min., til de har taget farve og er blevet møre.

5 min. før grøntsagerne er færdige, vender du dem med harissaen (pas på dette krydderi er stærkt), og lader den bage med den sidste tid.

ris
10 min.
Ris

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

sesamfrølimehvidløgbroccoli
15 min.
Broccoli

Riv hvidløget på den fine side af et rivejern. Pisk hvidløg sammen med lidt olivenolie, salt og godt med fintrevet limeskal og limesaft. Der må godt være knald på hvidløg og limesmag. Der skal ca. være 1 stor spsk færdig marinade pr. kuvert.

Snit broccoli superfint med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Vend den rå broccoli sammen med hvidløgsmarinaden og sesamfrø.

30 min.
Anretning

Anret ris i bunden af en dyb tallerken med harissagrønt og broccoli ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?