Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skrub gulerødderne, og skræl løgene. Fjern toppen på gulerødderne, og halvér dem. Skær løgene i kvarte.
Spred løg og gulerødder ud på en bradepande, og kom lidt olivenolie og salt over. Bag dem i ca. 25 min., til de har taget farve, og er blevet møre.
5 min. før grøntsagerne er færdige, vender du dem med harissakrydderi, og lader det bage med den sidste tid.
Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.
Riv hvidløget på den fine side af et rivejern.
Pisk hvidløg sammen med lidt olivenolie, salt og godt med fintrevet limeskal og -saft. Der må godt være knald på hvidløg og limesmag. Der skal ca. være 1 stor spsk. færdig marinade pr. kuvert.
Snit broccoli superfint med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Vend den rå broccoli sammen med hvidløgsmarinaden og sesamfrø.
Anret ris i bunden af en dyb tallerken med harissagrønt og broccoli ovenpå.
Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.
Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte.
Kundekommentarer ()