0

Bagte jomfruhummere med citrongræssmør og eksotisk nudelsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Jomfruhummere: Pil de yderste grove blade af citrongræsset og snit kernen i helt tynde skiver. Rør det sammen med smør, citronskal, salt og peber. Flæk jomfruhummerne fra lige bag rygskjoldet og hele vejen ned igennem halen. Vrid forsigtigt udad i halestykkerne så hummerkødet blottes og vender opad. Læg hummerne i et passende størrelse ovnfas fad og fordel smørret oven på halekødet. Sæt fadet i en 185 grader varm ovn i 7-8 min. til hummerkødet er mælkehvidt og netop mørt.

Salat: Hæld ægnudlerne i en skål, dæk dem med rigeligt kogende vand og lad dem trække i ca. 10 min. (til de er møre). Snit salaten i tynde strimler og snit forårsløget i tynde skiver. Halver agurken på langs, skrab kernerne ud og skær agurken i skiver. Befri ananassen for skal og stok og mangoen for skind og sten. Skær både ananas og mango i tern. Halver chilien, fjern stilk og kerner og hak chilien meget fint. Vend de drænede nudler sammen med salat, agurk, ananas, mango, chili, olivenolie, sesamolie og soya. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Server jomfruhummerne sammen med salaten og rigeligt godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften