Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft.
Skrub gulerødder og jordskokker grundigt for evt. urenheder, gerne med en børste eller svamp.
Skær gulerødderne ud i mundrette bidder, men lad skokkerne være hele. Gnid begge dele med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bag rødderne på en bageplade i ca. 25 min., til de har taget godt med farve og er møre.
Skyl æblet, og skær det ud i små tern.
Pluk salaten ud i blade, og skyl dem grundigt. Del de største af bladene en enkelt gang eller to.
Rist kernerne på en tør pande, til de begynder at få farve. Tilsæt så et par dråber olivenolie og krydderblandingen, og rist yderligere i ca. 1 minut.
Krydr med lidt salt, og lad kernerne ligge på fedtsugende papir indtil servering.
Smør en skefuld creme fraiche ud i bunden af en dyb tallerken. Riv citronen fint over de varme rødder, og anret rødderne ovenpå creme fraichen sammen med salatblade, æbletern og krydrede kerner.
Velbekomme!
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kundekommentarer ()