0
Bagte jordskokker med æbler og krydrede solsikkekerner

Bagte jordskokker med æbler og krydrede solsikkekerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerødderjordskokker
1 min.
Rødder

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. 

Skrub gulerødder og jordskokker grundigt for evt. urenheder, gerne med en børste eller svamp.

Skær gulerødderne ud i mundrette bidder, men lad jordskokkerne være hele. Gnid begge dele med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bag dem på en bageplade i ca. 25 min., til de har taget godt med farve, og er møre.

hjertesalatsyrlige spiseæbler
10 min.
Æbler

Skyl æblet, og skær det ud i små tern.

Pluk salaten ud i blade, og skyl dem grundigt. Del de største af bladene en enkelt gang eller to.

solsikkekernerras el hanout
20 min.
Solsikkekerner

Rist kernerne på en tør pande, til de begynder at få farve. Tilsæt så et par dråber olivenolie og krydderblandingen, og rist yderligere i ca. 1 minut.

Krydr med lidt salt, og lad kernerne ligge på fedtsugende papir indtil servering.

citroncreme fraiche 18%
30 min.
Anretning

Smør en skefuld creme fraiche ud i bunden af en dyb tallerken. Riv citronen fint over de varme rødder, og anret rødderne ovenpå creme fraichen sammen med salatblade, æbletern og krydrede kerner.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?