Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skrub gulerødder og jordskokker grundigt for evt. urenheder, gerne med en børste eller svamp.
Skær gulerødderne ud i mundrette bidder, men lad jordskokkerne være hele. Gnid begge dele med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bag dem på en bageplade i ca. 25 min., til de har taget godt med farve, og er møre.
Skyl æblet, og skær det ud i små tern.
Pluk salaten ud i blade, og skyl dem grundigt. Del de største af bladene en enkelt gang eller to.
Rist kernerne på en tør pande, til de begynder at få farve. Tilsæt så et par dråber olivenolie og krydderblandingen, og rist yderligere i ca. 1 minut.
Krydr med lidt salt, og lad kernerne ligge på fedtsugende papir indtil servering.
Smør en skefuld creme fraiche ud i bunden af en dyb tallerken. Riv citronen fint over de varme rødder, og anret rødderne ovenpå creme fraichen sammen med salatblade, æbletern og krydrede kerner.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kundekommentarer ()