0
Bagte jordskokker med harissa og stegt kål
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

jordskokkerharissakrydderi
1 min.
Bag jordskokkerne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Vend jordskokkerne med lidt olivenolie, salt og harissa krydderiet. Jordskokkerne skal være max størrelse som en golfbold - ellers halverer du dem. Bag i ovnen ca. 20-25 min. til de er møre og gyldne.

hvidløgkoriander
5 min.
Ordn det grønne

Snit hvidløgene i tynde skiver. Hak korianderen groft - både stilke og blade.

Skær kålen ud i grove, brede strimler. 

hasselnødderkikærterkorianderhvidløg
15 min.
Steg nødder og kål

Rist nødderne på en tør pande eller wok, til de har taget lidt farve. Tag dem af panden og hak dem groft.

Sæt panden over igen og tilsæt lidt olie. Steg kålstrimlerne 3-4 min til de bliver møre og har taget lidt farve. Tilsæt så hvidløg og steg videre under omrøring ca. 1 minuts tid. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel stege over flere omgange.

Tag panden af varmen. Dræn kikærterne og kom dem op i panden sammen med hakket koriander. Vend godt rundt.

yoghurt naturel
25 min.
Anretning

Anret bagte jordskokker i bunden af en dyb tallerken med stegt kål ovenpå. Slut af med at komme nødder og yoghurt over retten.

Bonusinfo

Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.

Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?