0
Bagte kartofler med grønne dunser og stuvet grønkål

Bagte kartofler med grønne dunser og stuvet grønkål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skær kartoflerne i grove både, og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Bred kartoflerne ud på en bageplade, og bag dem i ca. 25 min., til de er møre og gyldne.

grønkålhvidløgskalotteløgrødt æblecherry- eller blommetomater
5 min.
Forbered det grønne

Rib kålen af stilkene, og skær bladene i grove strimler. Skær æblet i små tern. Skær tomaterne i halve. Hak hvidløg og skalotteløg super fint med en skarp kniv.

creme fraiche 38%
10 min.
Lav grønkålsstuvning

Sæt en gryde over ved mellem varme. Tilsæt et godt skud olivenolie eller en klat smør. Tilsæt skalotteløg og hvidløg, og lad begge dele sautere et minut eller to, uden at det tager farve. Kom så kålen ned i gryden. Sauter i 3-4 min., til kålen er faldet godt sammen. Kom så creme fraichen op i gryden, og lad den koge lidt ind og tykne. Smag til med salt og godt med friskkværnet, sort peber.

Dild-dellen
20 min.
Lun dellerne

Du kan lune dellerne i 2-3 min. på hver side på en mellemvarm pande i en smule olie, eller du kan varme dem i ovnen i 5-6 min. Hvis du steger dellerne, bliver de en anelse sprødere i kanten.

30 min.
Anretning

Anret deller og kartofler på en tallerken. Kom stuvet grønkål på siden med æbler og tomater over.

Velbekomme!

Bonusinfo

Dild-dellen er BASERET PÅ HVIDE BØNNER, GULE FLÆKÆRTER OG BLOMKÅL, SMAGT TIL MED MASSER AF FRISK DILD

- så god (næsten) som en nylavet fiskedelle...

Steg DILD-DELLEN i 2-4 minutter på hver side ved lav til middel varme på en pande i lidt god olieDild-dellen kan spises både kold og varm.

Ingredienser:

Kogte hvide bønner*(28%), kogte gule flækærter*(16%), løg*, blomkål*(12%), rød peberfrugt*, rapsolie*, HAVREGRYN*, citronsaft*, dild*(2%), kartofler*, loppefrøskaller*, salt, kartoffelmel*, peber* 

*=Økologisk

100% GLUTENFRI! 

Cøliaki - Tema om gluteintolerance på NetPatient.dk

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?