Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skær kartoflerne i grove både, og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber. Bred kartoflerne ud på en bageplade, og bag dem i ca. 25 min., til de er møre og gyldne.
Rib kålen af stilkene, og skær bladene i grove strimler. Skær æblet i små tern, og tomaterne i halve. Hak hvidløg og skalotteløg super fint med en skarp kniv.
Sæt en gryde over ved mellem varme. Tilsæt et godt skud olivenolie eller en klat smør. Tilsæt skalotteløg og hvidløg, og lad begge dele sautere et minut eller to, uden at det tager farve. Kom så kålen ned i gryden. Sautér i 3-4 min., til kålen er faldet godt sammen. Kom så creme fraichen op i gryden, og lad den koge lidt ind og tykne. Smag til med salt og godt med friskkværnet, sort peber.
Lun dellerne i 2-3 min. på hver side på en mellemvarm pande i en smule olie, eller varm dem i ovnen i 5-6 min. Hvis du steger dellerne, bliver de en anelse sprødere i kanten.
Anret deller og kartofler på en tallerken. Kom stuvet grønkål på siden med æbler og tomater over.
Kundekommentarer ()