0
Bagte kartofler med rosenkål, ærter og appelsin

Bagte kartofler med rosenkål, ærter og appelsin

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kartofler

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skyl kartoflerne, og skær dem i tern. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag dem møre i ovnen i ca. 25 min.

Sæt samtidig en stor gryde godt saltet vand over - ligesom hvis du skulle koge pasta.

ærter, frostappelsinskalotteløgbredbladet persillerosenkål
10 min.
Grønt

Skyl rosenkålene, og fjern evt. grimme blade. Del hvert kål i kvarte. Bred de frosne ærter ud på en tallerken, og lad dem tø op. Skræl skalotteløg, og hak det super fint. Skyl persillen, og hak den groft med en skarp kniv. Skræl appelsinen, og skær den i tynde skiver. Skær herefter skiverne i mundrette bidder.

Kom løg, ærter, persille og appelsin op i en stor skål.

rosenkål
20 min.
Rosenkål

Når vandet bulderkoger, tilsætter du rosenkålen og koger dem kort i 2-3 min. Dryp dem godt af, og kom dem direkte over i skålen med grønt. Vend grundigt rundt, kom gerne et par klatter smør ned i, og lad dem smelte sammen med de varme rosenkål.

Kota-ostcreme fraiche 38%
30 min.
Anretning

Smør en god klat creme fraiche ud på en tallerken, og kom kartoflerne og rosenkålsblandingen ovenpå. Slut af med at drysse plukket ost over.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?