Stenbiderrogn (se video ovenover): Den stenbiderrogn (se video ovenover), du modtager fra Skagenfood er allerede renset og saltet. Smag på den og tilsæt efter behag mere salt og gerne lidt sukker (sukkeret fremhæver sammen med salt smagen). Som en tommelfingerregel krydrer kokken med 5 gram fint salt og 2 gram sukker pr. kg renset USALTET rogn.
Bagekartofler: Vask kartoflerne (gerne af sorten Maris Piper) godt og sæt dem i et ildfast fad med ca. 1 cm salt i bunden. Bag i ovn ved 200 grader I 90 minutter.
Salat: Pluk kørvel, dild og frisé og skær tynde ringe af rødløg - gerne på mandolin læg det 10 minutter i isvand.
Anretning: Når bagekartoflerne er møre laves et snit på langs og der presses en stor åbning - krydder med salt og peber (VIGTIGT) i hullet og læg en klat creme fraiche deri. Tilsæt nu halvdelen af rognen og endnu en klat creme fraiche - og derefter rogn igen. Drys finthakket purløg derpå og anret en lille salat af de plukkede urter samt frisé på toppen. Server straks.
Kundekommentarer ()