Fisk: Pil hvidløgene. Smelt 30 g smør i en sauterpande, der kan tåle at gå i ovnen. Kom hvidløgene ved og sauter 2 min. Strø sukkeret over og rør til det er opløst. Sæt panden i en 180 grader varm ovn i 5-6 min. (til hvidløgene er gyldne). Rist samtidigt peberkornene i ovnen til de begynder at dufte (ca. 5 min.) og knus dem groft. Rens fiskene og giv dem 2 rids i skindet på hver side og krydr med salt indvendigt og udvendigt. Smelt resten af smørret i panden med hvidløg og rør det knuste peber i. Vend fiskene godt i kryddersmørret og læg dem på "maven". Kom fiskefond ved og sæt igen hele panden i ovnen i ca. 15 min. til fisken er mør og let gylden. Pres lidt citronsaft over, drys med hakket persille og server straks.
Grønt: Bræk den træede ende af aspargeserne, vend dem med olie, salt og peber og læg dem i et lille ildfast fad. Skær tomaterne i små tern og snit forårsløget fint. Vend begge dele med pesto, parmesan, salt og peber og fordel blandingen ovenpå aspargeserne. Sæt fadet i ovnen og bag ca. 15 min. ved 180 grader til det hele er mørt og gyldent på overfladen.
Server retten med kogte eller råstegte nye kartofler og en sprød grøn salat til.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften