0

Bagte knurhaner/fjæsinger med karamelliserede hvidløg, sort peber og skorzonerrødder i ovn

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Pil hvidløgene. Smelt 30 g smør i en sauterpande, der kan tåle at gå i ovnen. Tilsæt hvidløgene og sauter i 2 min. Strø sukkeret over og rør til det er opløst. Sæt panden i en 180 grader varm ovn i 5-6 min. (til hvidløgene er gyldne). Rist samtidigt peberkornene i ovnen til de begynder at dufte (ca. 5 min.) og knus dem groft. Rens fiskene, giv dem 2 rids i skindet på hver side og krydr med salt indvendigt og udvendigt. Smelt resten af smørret i panden med hvidløg og rør det knuste peber i. Vend fiskene godt i kryddersmørret og læg dem på "maven". Tilsæt fiskefonden og sæt panden i ovnen igen i ca. 15 min. - til fisken er mør og let gylden. Pres lidt citronsaft over, drys med hakket persille og server straks.

Grønt: Skræl skorzonerrødderne og læg dem løbende i koldt vand tilsat saften fra ½ citron. Kog lidt letsaltet vand op i en gryde og damp rødderne knapt møre. Tag rødderne op af vandet og lad dem dampe tørre. Vend dem sammen med olie, salt og peber og læg dem i et lille ovnfast fad. Skær tomaterne i små tern og snit forårsløget fint. Vend begge dele sammen med pesto, parmesanost, salt og peber og fordel blandingen ovenpå rødderne. Sæt fadet i den 180 grader varme ovn i ca. 15 min. til det hele er mørt og overfladen er gylden.

Server retten sammen med kogte eller råstegte nye kartofler og en sprød grøn salat.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?