Start med at tænde ovnen på 220 grader varmluft. Skræl rødløgene og skær dem i kvarte. Gnid bådene med lidt olie og vend dem med krydderblandingen. Pas på de ikke går fra hinanden.
Bag løgene på en plade til de er møre og har taget farve - ca. 20 min.
Kog de omhyggeligt skyllede grünkern i rigeligt saltet vand i ca. 15 min. Dræn overskydende væde fra, og lad kornene afkøle let.
Skær tomaterne ud i både.
Kom nødderne på en bageplade og bag dem under løgene til de har taget lidt farve - ca. 5-7 min. Hak dem derefter groft med en kniv.
Vend rucola, tomater og nødder op i en skål og tilsæt godt med fintrevet limeskal, limesaft og salt og friskkværnet peber.
Skær mozarellaen ud i små bider.
Vend mozarellastykkerne sammen med kernerne og smag til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt olivenolie.
Anret dem i bunden af en dyb tallerken med salaten og de bagte løg ovenpå.
Velbekomme!
I Midttyskland har man tradition for at dyrke spelt til grünkern. Grünkern er spelt der er høstet, mens den er halv moden og derefter kunstigt tørret. Det er opstået som en reaktion på perioder med ugunstigt vejr, hvilket kunne ødelægge afgrøderne for de tyske bønder. Så derfor blev der høstet før kornet var helt modent ved ca. 50% fugtindhold. Fordi de tørrede kerner smagte så godt når de blev kogt opstod der i Tyskland en tradition for at høste en del af kornet som grünkern i slutningen af juli. For at lave Grünkern skal det umodne korn tørres med røg, hvilket udvikler en karakteristisk smag. Dette er grunden til, at speltdyrkningen har fundet en niche i Tyskland helt op til vor tid.
Spelt (Triticum spelta) er for øvrigt en ældgammel sort hvede som man anser for at være en hybrid mellem urhvedesorterne Emmer og Enkorn
Biryani krydderimix: 50% Madras karry, 15% grønne kardemommefrø, 15% gurkemeje, 10% kanel, 5% laurbærblade.
Kundekommentarer ()