0
Bagte peberfrugter med okse-cous-cous og fladbrød

Bagte peberfrugter med okse-cous-cous og fladbrød

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rød peberfrugtløghvidløgpersilleyoghurt naturelolivenolie, ekstra jomfrusalt & peber
1 min.
Klargøring

Ovnen tændes på 220 grader varmluft. Hvis du har en pizzasten, sættes den ind i bunden af ovnen.

Pizzakuglerne tages ud af køleskabet.

Peberfrugterne skylles, og deles i halve. Kernehuset skæres ud.
Læg peberfrugterne i et lag i et ildfast fad, og dryp med olivenolie.
Lad peberfrugterne bage på en rist midt i ovnen, mens du laver kødfyldet.

Cous-cousen hældes op i en skål, og der hældes kogende vand over, til det står 3-4 cm over grynene.
Sæt film over skålen, og lad grynene stå og trække i 5-10 minutter, til de er møre. Hæld evt. overskydende vand fra, og vend 1 tsk olivenolie pr. person ned i grynene, så de ikke klistrer sammen. Brug evt. en gaffel til at løsne grynene fra hinanden.

Persillen skylles, slynges tør, og hakkes mellemfint.
Vend 1/3 af persillen ned i yoghurten, og smag til med salt og peber.  Resten af persillen skal bruges senere.

Løg og hvidløg hakkes mellemfint.

hakket oksekød 3-6%baba ganoush krydderiEvt. god chili saucesalt & peber
15 min.
Kødet

Løg og hvidløg steges i olie, til de bliver gennemsigtige.
Hæld babba ganoush-krydderiet ned i panden efterfulgt af kødet, og lad stege til kødet er gennemstegt.

Tilsæt resten af den hakkede persille til kødet.

Vend cous-cousen forsigtigt ned til kødet, og smag til med salt og peber samt evt. god chilisauce.

Kødblandingen fyldes i peberfrugterne, og fadet sættes tilbage i ovnen.

Pizzakuglerne formes/rulles ud til fladbrød med en tykkelse på omkring 1/2 cm. Dryp fladbrødene med vand og olivenolie, og bag dem i bunden af ovnen enten på pizzastenen eller på en bageplade.  
Vend brødene efter 5 minutter, og bag dem færdige.

 

30 min.
Servering

Servér de fyldte peberfrugter sammen med fladbrødene, evt. en god chilisauce og yoghurt-dressingen.

Bonusinfo

Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!

Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?