0
Bagte ris med aubergine og sprød salat
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmatisorte  bønneraubergineparmigiano reggiano (Parmesan)cajun krydderitomatpuré
1 min.
Ris

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 

Dræn bønnerne for vand. Kom bønner, ris, tomatpuré og krydderblanding op i et ildfast fad sammen med lidt salt og ca. 1 1/2 dl. vand pr. kuvert. Rør det hele lidt sammen.

Skær auberginen i tynde skiver, og læg dem taglagt tæt henover fadet. Krydr med lidt salt og olivenolie ovenpå. Sæt fadet i ovnen, og lad det bage i 30-35 min. Når der er 5 min. tilbage, til retten er bagt færdig, river du parmesanost over auberginerne, og lader osten bage med, og gratinere.

rød grapefrugtbredbladet persillespidskål
15 min.
Salat

Skræl grapefrugten, skær den i skiver, og herefter i mundrette bidder. Hak persillen groft - både stilke og blade. Soignér spidskålen, og skær den i mundrette stykker.

Bland persille, grape og kålen i en skål sammen med evt. overskydende grapesaft og et par dråber olivenolie. Krydr med lidt friskkværnet sort peber. Ingen salt!

40 min.
Anretning

Sæt fadet på bordet direkte fra ovnen, og anret salaten i små skåle.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?