Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skræl rødbederne, skær dem i små både, og vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bag dem møre i ovnen i 20-25 min.
Sæt perlespelten over at koge i rigeligt vand. Husk et skud salt. Kog i ca. 15 min., til spelten er mør.
Skræl og snit skalotteløgene super fint med en skarp kniv.
Pil hvidløgene, og snit dem ligeledes helt tyndt.
Pluk champignonerne ud i strimler.
Varm en stor pande op ved højeste varme, og tilsæt en smule olivenolie. Steg svampene i 2-3 min., til de har taget farve og er møre. Skru lidt ned for panden, tilsæt skalotteløg og hvidløg, og lad dem tilberede med i 2-3 min. Kom så creme fraichen på panden, og lad den koge op. Træk panden af varmen, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Pluk salaten ud i blade, og skyl dem godt. Skær bladene i mindre, mundrette stykker. Snit æblet i tynde skiver.
Dræn perlespelten, og smag den til med et par dråber olivenolie og lidt salt.
Anret perlespelt, rødbeder, æbler og salat i en dyb tallerken. Varm svampene op igen, og kom dem over retten lige inden servering.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Kommentarer og forslag til opskriften