0
Kogte, krydrede rødbeder med perlespelt, cremede svampe og salat

Kogte, krydrede rødbeder med perlespelt, cremede svampe og salat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødbederperlespelt
1 min.
Rødbeder

Kom rødbederne op i en gryde med vand der dækker og et godt skud salt. Kog ca. 20-25 min. til de er møre og slipper en kniv.  Halver evt. de største af rødbederne inden kogning.

Sæt perlespelten over at koge i rigeligt vand i en anden gryde. Husk et skud salt. Kog i ca. 15 min., til spelten er mør.

creme fraiche 38%brun mark-champignonskalotteløghvidløg
10 min.
Markchampignon

Skræl og snit skalotteløgene super fint med en skarp kniv.

Pil hvidløgene, og snit dem ligeledes helt tyndt.

Pluk champignonerne ud i strimler.

Varm en stor pande op ved højeste varme, og tilsæt en smule olivenolie. Steg svampene i 2-3 min., til de har taget farve og er møre. Skru lidt ned for panden, tilsæt skalotteløg og hvidløg, og lad dem tilberede med i 2-3 min. Kom så creme fraichen på panden, og lad den koge op. Træk panden af varmen, og smag til med salt og friskkværnet peber.

hjertesalatrødt æble
20 min.
Salat

Pluk salaten ud i blade, og skyl dem godt. Skær bladene i mindre, mundrette stykker.

Skyl æblet, og snit det i tynde skiver.

30 min.
Anretning

Hæld koldt vand over rødbederne og smut skrællen af dem. Kom dem op i en skål med et par dråber olivenolie og krydderblandingen.

Dræn perlespelten, og smag den til med et par dråber olivenolie og lidt salt.

Anret perlespelt, rødbeder, æbler og salat i en dyb tallerken. Varm svampene op igen, og kom dem over retten lige inden servering.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Bonusinfo

Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.

Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?