0
Bagte rødbeder med garam masala, sprød salat og yoghurt

Bagte rødbeder med garam masala, sprød salat og yoghurt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

rødbederkartoflergaram masala
1 min.
Bag rødbeder & kog kartofler

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl rødbeder og kartofler (hold dem hver for sig). 

Skær kartoflerne i små tern på ca. 1x1 cm. og rødbederne i mundrette både.

Kom kartoflerne op i en gryde med vand (så det dækker) og et skud salt, og kog dem møre i ca. 5 min.

Vend rødbederne med lidt olivenolie, salt og krydderiblandingen, og bag dem på en bageplade i 20-25 min., til de er møre.

salatcitronbredbladet persillehasselnøddekerner
15 min.
Lav salaten

Pluk salaten ud i blade, og skær dem i grove strimler. 

Pluk også persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv.

Bland persille, nødder og salat, og vend det rundt med masser af fintrevet citronskal.

græsk yoghurt, 10%citron
30 min.
Yoghurt

Smag yoghurten til med lidt citronsaft, og krydr med lidt salt.

35 min.
Anretning

Dræn kartoflerne grundigt, og anret dem i bunden af en dyb tallerken med rødbederne ovenpå.

Kom salaten over, og slut af med et par skefulde yoghurt henover retten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
513 kcal
Fedt:
25,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,7 g
Kulhydrat:
55,3 g
heraf sukkerarter:
22,1 g
Kostfibre:
8,9 g
Protein:
11,2 g