0
Bagte rødbeder med garam masala, sprød salat og yoghurt

Bagte rødbeder med garam masala, sprød salat og yoghurt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

rødbederkartoflergaram masala
1 min.
Bag rødbeder & kog kartofler

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl rødbeder og kartofler (hold dem hver for sig). 

Skær kartoflerne i små tern på ca. 1x1 cm. og rødbederne i mundrette både.

Kom kartoflerne op i en gryde med vand (så det dækker) og et skud salt, og kog dem møre i ca. 5 min.

Vend rødbederne med lidt olivenolie, salt og krydderiblandingen, og bag dem på en bageplade i 20-25 min., til de er møre.

salatcitronbredbladet persillehasselnøddekerner
15 min.
Lav salaten

Pluk salaten ud i blade, og skær dem i grove strimler. 

Pluk også persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv.

Bland persille, nødder og salat, og vend det rundt med masser af fintrevet citronskal.

græsk yoghurt, 10%citron
30 min.
Yoghurt

Smag yoghurten til med lidt citronsaft, og krydr med lidt salt.

35 min.
Anretning

Dræn kartoflerne grundigt, og anret dem i bunden af en dyb tallerken med rødbederne ovenpå.

Kom salaten over, og slut af med et par skefulde yoghurt henover retten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
513 kcal
Fedt:
25,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,7 g
Kulhydrat:
55,3 g
heraf sukkerarter:
22,1 g
Kostfibre:
8,9 g
Protein:
11,2 g