0
Bagte rødder med auberginepuré og kikærtesalat

Bagte rødder med auberginepuré og kikærtesalat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rodfrugter (blandede)
1 min.
Bag rødderne

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl rodfrugterne, og skær dem i mindre aflange stykker. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.

Bag på en plade ca. 20-25 min. til de er møre.

aubergineza'atarhvidløg
5 min.
Lav auberginepuré

Skær auberginen i tern, og snit hvidløget fint.

Sæt en gryde over ved mellem varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér aubergine og hvidløg 3-4 min., uden at det tager farve. Tilsæt så ca. 1/2 dl vand pr. kuvert, og lad det hele dampe under låg i ca. 10 min., til auberginerne er helt møre. Blend herefter til en lind pure med en stavblender. Kom krydderblandingen i, og smag til med lidt salt.

kikærtercherry- eller blommetomateragurkbredbladet persille
20 min.
Lav kikærtesalat

Dræn kikærterne grundigt, og kom dem op i en skål.

Skær tomaterne i kvarte og agurken i små tern. Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv.

Bland kikærter, tomater, agurker, persilleblade og persillestilke sammen i skålen, og smag til med et par dråber olivenolie, lys eddike og salt.

30 min.
Anretning

Anret en god skefuld auberginepuré i en dyb tallerken med kikærtesalat ved siden af. Slut af med at komme bagte rødder ovenpå.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?