0
Bagte rødder med auberginepure og kikærtesalat

Bagte rødder med auberginepure og kikærtesalat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pastinakker
1 min.
Bag rødderne

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl pastinakkerne og skær dem i kvarte på langs. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.

Bag på en plade ca. 20-25 min. til de er møre.

aubergineza'atarhvidløg
5 min.
Lav auberginepure

Skær auberginen i tern og snit hvidløget fint.

Sæt en gryde over ved mellem varme og tilsæt et godt skud olivenolie. Sauter aubergine og hvidløg 3-4 min uden at det tager farve. Tilsæt så ca. 1/2 dl vand pr. kuvert og lad det hele dampe under låg i ca. 10 min til auberginerne er helt møre. Blend herefter til en lind pure med en stavblender. Kom krydderblandingen i og smag til med lidt salt.

kikærtercherry- eller blommetomateragurkbredbladet persille
20 min.
Lav kikærtesalat

Dræn kikærterne grundigt og kom dem op i en skål.

Skær tomaterne i kvarte og agurken i små tern. Pluk persillen ud i blade og snit stilkene fint med en kniv.

Bland kikærter, tomater, agurker, persilleblade og persillestilke sammen i skålen og smag til med et par dråber olivenolie, lys eddike og salt.

30 min.
Anretning

Anret en god skefuld auberginepure i en dyb tallerken med kikærtesalat ved siden af. Slut af med at komme bagte rødder ovenpå.

Bonusinfo

Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?