Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skræl rodfrugterne, og skær dem i mindre aflange stykker. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.
Bag på en plade ca. 20-25 min. til de er møre.
Skær auberginen i tern, og snit hvidløget fint.
Sæt en gryde over ved mellem varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér aubergine og hvidløg 3-4 min., uden at det tager farve. Tilsæt så ca. 1/2 dl vand pr. kuvert, og lad det hele dampe under låg i ca. 10 min., til auberginerne er helt møre. Blend herefter til en lind pure med en stavblender. Kom krydderblandingen i, og smag til med lidt salt.
Dræn kikærterne grundigt, og kom dem op i en skål.
Skær tomaterne i kvarte og agurken i små tern. Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en kniv.
Bland kikærter, tomater, agurker, persilleblade og persillestilke sammen i skålen, og smag til med et par dråber olivenolie, lys eddike og salt.
Anret en god skefuld auberginepuré i en dyb tallerken med kikærtesalat ved siden af. Slut af med at komme bagte rødder ovenpå.
Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Kundekommentarer ()