Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skræl selleriet og skær det i tykke stænger. Vend med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.
Bag på en plade ca. 20-25 min. til de er møre.
Kog linserne i en kasserolle med vand der dækker og lidt salt.
Skær auberginen i tern og snit hvidløget fint.
Sæt en gryde over ved mellem varme og tilsæt et godt skud olivenolie. Sauter aubergine og hvidløg 3-4 min uden at det tager farve. Tilsæt så ca. 1/2 dl vand pr. kuvert og lad det hele dampe under låg i ca. 10 min til auberginerne er helt møre. Blend herefter til en lind pure med en stavblender. Kom krydderblandingen i og smag til med lidt salt.
Når linserne er møre, dræner du dem grundigt og kommer dem op i en skål.
Skær tomaterne i kvarte og agurken i små tern. Pluk persillen ud i blade og snit stilkene fint med en kniv.
Bland linser, tomater, agurker, persilleblade og persillestilke sammen i skålen og smag til med et par dråber olivenolie, lys eddike og salt.
Anret en god skefuld auberginepure i en dyb tallerken med linsesalat ved siden af. Slut af med at komme bagt selleri ovenpå.
Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Kundekommentarer ()