0
Bagte rødder på linser med bløde løg, blodappelsin og kapers

Bagte rødder på linser med bløde løg, blodappelsin og kapers

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
persillerøddergulerødderras el hanout
1 min.
Rødder

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skrub gulerødderne grundigt, og skræl persillerødderne. Skær dem alle i halve, og vend dem med lidt olivenolie, salt og krydderiblandingen. Bag rødderne på en bageplade i ca. 20 min., til de er møre.

grønne linser
10 min.
Linser

Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Lad dem koge i ca. 15 min., til de er helt møre. Derefter skal de trække i vandet i ca. 5 min.

løg
12 min.
Løg

Skræl løgene, og skær dem i tynde strimler. Lad dem sautere, brune og blive bløde i en gryde med et skud olivenolie ved mellem varme. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

kapersblodappelsinhjertesalat
20 min.
Salat

Skær salaten i strimler, og kom den op i en skål.

Skræl appelsinen, skær den i skiver og derefter i mundrette bidder. Kom dem op i skålen til salaten og tag endelig al overskydende appelsinsaft med.

Hak kapers groft med en kniv, og kom også dem op i skålen.

30 min.
Anretning

Dræn linserne, og vend dem sammen med de bløde løg og et skud olivenolie.

Anret linserne på en tallerken med rødder ovenpå og salat på siden.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.