0
Bagte rødder på linser med bløde løg, blodappelsin og kapers

Bagte rødder på linser med bløde løg, blodappelsin og kapers

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
persillerøddergulerødderras el hanout
1 min.
Rødder

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skrub gulerødderne grundigt, og skræl persillerødderne. Skær dem alle i halve, og vend dem med lidt olivenolie, salt og krydderiblandingen. Bag rødderne på en bageplade i ca. 20 min., til de er møre.

grønne linser
10 min.
Linser

Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Lad dem koge i ca. 15 min., til de er helt møre. Derefter skal de trække i vandet i ca. 5 min.

løg
12 min.
Løg

Skræl løgene, og skær dem i tynde strimler. Lad dem sautere, brune og blive bløde i en gryde med et skud olivenolie ved mellem varme. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

kapersblodappelsinhjertesalater
20 min.
Salat

Skær salaten i strimler, og kom den op i en skål.

Skræl appelsinen, skær den i skiver og derefter i mundrette bidder. Kom dem op i skålen til salaten og tag endelig al overskydende appelsinsaft med.

Hak kapers groft med en kniv, og kom også dem op i skålen.

30 min.
Anretning

Dræn linserne, og vend dem sammen med de bløde løg og et skud olivenolie.

Anret linserne på en tallerken med rødder ovenpå og salat på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?