Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Skrub gulerødderne grundigt, og skræl persillerødderne. Skær dem alle i halve, og vend dem med lidt olivenolie, salt og krydderiblandingen. Bag rødderne på en bageplade i ca. 20 min., til de er møre.
Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Lad dem koge i ca. 15 min., til de er helt møre. Derefter skal de trække i vandet i ca. 5 min.
Skræl løgene, og skær dem i tynde strimler. Lad dem sautere, brune og blive bløde i en gryde med et skud olivenolie ved mellem varme. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Skær salaten i strimler, og kom den op i en skål.
Skræl appelsinen, skær den i skiver og derefter i mundrette bidder. Kom dem op i skålen til salaten og tag endelig al overskydende appelsinsaft med.
Hak kapers groft med en kniv, og kom også dem op i skålen.
Dræn linserne, og vend dem sammen med de bløde løg og et skud olivenolie.
Anret linserne på en tallerken med rødder ovenpå og salat på siden.
Velbekomme!
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kommentarer og forslag til opskriften