
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Skrub gulerødderne grundigt, og skræl persillerødderne. Skær dem alle i halve, og vend dem med lidt olivenolie, salt og krydderiblandingen. Bag rødderne på en bageplade i ca. 20 min., til de er møre.
Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Lad dem koge i ca. 15 min., til de er helt møre. Derefter skal de trække i vandet i ca. 5 min.
Skræl løgene, og skær dem i tynde strimler. Lad dem sautere, brune og blive bløde i en gryde med et skud olivenolie ved mellem varme. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
Skær salaten i strimler, og kom den op i en skål.
Skræl appelsinen, skær den i skiver og derefter i mundrette bidder. Kom dem op i skålen til salaten og tag endelig al overskydende appelsinsaft med.
Hak kapers groft med en kniv, og kom også dem op i skålen.
Dræn linserne, og vend dem sammen med de bløde løg og et skud olivenolie.
Anret linserne på en tallerken med rødder ovenpå og salat på siden.
Velbekomme!
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften