0
Bagte rødspætter med misosoya-dressing & spinat

Bagte rødspætter med misosoya-dressing & spinat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 200 grader.

 

rødspættefilet
1 min.
Fisk

Fold hver fiskefilet på midten, og kom dem på en bageplade dækket med bagepapir. Krydr dem godt med salt på begge sider, og dryp med et par dråber olivenolie. Lad dem stå til senere.

Kom fisken i ovnen ca. 10 min. før servering.

søde kartoflergulerødder
5 min.
Søde kartofler og gulerødder

Skær de søde kartofler og gulerødderne ud i stave. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag grøntsagerne i 20-30 min. (afhængig af styrken på din ovn), indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Vend dem et par gange undervejs i ovnen for at få en jævn stegning.

brun misotamari soya saucecitronhvidløgingefær
15 min.
Sovs

Pil hvidløg, og skræl ingefær. Riv begge dele på den fine side af et rivejern, og kom dem op i en skål.

Tilsæt miso, soya, citronsaft og 1/2 tsk. honning pr. person.

spinat
20 min.
Spinat

Skyl spinaten grundigt, og afdryp den for vand.

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges spinaten i 1/2 spsk. olie pr. person. Lad spinaten stege i 20 sek. uden at røre i den.

Hæld sovsen i spinaten, sluk for blusset, og rør godt rundt.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Server fisken på et fad, anret spinaten henover, og hæld sovsen ved.

Server de bagte søde kartofler og gulerødder til.

Velbekomme!

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?