Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Skrub kartoflerne grundigt, og fjern evt urenheder. Pil rødløgene, og skær dem i kvarte. Skær de søde kartofler i lange både, og vend kartofler og løg med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag dem på en bageplade i ca. 25 min., til de er møre og har taget farve.
Skyl tomater, og pil hvidløg. Snit hvidløgene i tynde skiver, og skær tomaterne i grove tern med kernehus på. Dræn bønnerne, men gem lidt af vandet.
Sæt en stor gryde over på mellem varme, og tilsæt ca. 1 spsk. olivenolie pr. kuvert. Sauter hvidløg, tomatpure og krydderblanding i 1-2 min. Kom så bønner, tomater og ca. 1-2 spsk. bønnevand pr. kuvert op i gryden. Læg låg på, og lad det simre stille og roligt i ca. 15 min.
Skyl den røde peber, fjern kernehuset, og skær den i 1 cm tykke strimler.
Smag bønnestuvningen til med lidt lys eddike, salt og friskkværnet sort peber. Anret i en dyb tallerken med rød peber og bagt grønt ovenpå. Slut af med at smuldre ost over, og kom gerne et par dråber olivenolie over retten.
Velbekomme!
Mexicansk krydderiblanding indeholder:
35% spidskommen 10% paprikaflager, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% hvidløgspulver, 5% løgpulver, 5% cayenne, 5% røget stærk paprika
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kundekommentarer ()