0
Bagte søde kartofler med rød peber og krydrede bønner

Bagte søde kartofler med rød peber og krydrede bønner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartoflerrødløg
1 min.
Søde kartofler

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skrub kartoflerne grundigt, og fjern evt. urenheder. Pil rødløgene, og skær dem i kvarte. Skær de søde kartofler i lange både, og vend kartofler og løg med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag dem på en bageplade i ca. 25 min., til de er møre, og har taget farve.

hvidløgMexicansk krydderiblanding (stærk)tomatertomatpurésorte  bønner
5 min.
Grønt

Pil hvidløg, og snit dem i tynde skiver. Skær tomaterne i grove tern med kernehus på, og dræn bønnerne (gem lidt af vandet). 

Sæt en stor gryde over på mellem varme, og tilsæt ca. 1 spsk. olivenolie pr. kuvert. Sautér hvidløg, tomatpuré og krydderblanding i 1-2 min. Kom så bønner, tomater og ca. 1-2 spsk. bønnevand pr. kuvert op i gryden. Læg låg på, og lad det simre stille og roligt i ca. 15 min.

rød peberfrugt
20 min.
Peber

Fjern kernehuset på den røde peber, og skær den i 1 cm tykke strimler.

Kota-ost
30 min.
Anretning

Smag bønnestuvningen til med lidt lys eddike, salt og friskkværnet sort peber. Anret i en dyb tallerken med rød peber og bagt grønt ovenpå. Slut af med at smuldre ost over, og kom gerne et par dråber olivenolie over retten.

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver

 

 

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?