0
Bagte søde kartofler og kikærter
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartofler
1 min.
Søde kartofler

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette tern. Vend dem med en smule olie, og bag dem møre på en bageplade i ca. 25 min.

Bemærk, at hvis du laver mad til 1 kuvert, kan du undgå ovnen, og stege kartoflerne møre på en pande ved mellem varme.

kikærterkokosmælkvadouvan
5 min.
Karrysovs

Find en stor gryde frem, og tilsæt et skud olivenolie. Dræn kikærterne, og kom dem op i gryden sammen med vadouvan krydderiet. Lad det stege et par minutter under omrøring, tilsæt så kokosmælken, og lad det hele koge op.

agurksesamfrølimekoriandergulerødder
10 min.
Grønt

Skrub gulerødderne, og skyl agurken.

Pluk korianderen ud i blade, og snit stilkene fint med en skarp kniv.

Snit agurk og gulerødder i tynde strimler, og kom dem op i en skål. Vend med sesamfrø, korianderstilke og godt med fintrevet limeskal.

20 min.
Vadouvan karry

Vend de bagte søde kartofler ned i karrysovsen, varm den op igen, og smag til med salt og godt med limesaft.

koriander
30 min.
Anretning

Anret karryen i bunden af en dyb tallerken med de rå grøntsager ovenpå. Slut af med at drysse korianderblade over retten.

Bonusinfo

Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.

Vadouvan indeholder ca: 20% Spidskommen, 20%sennepskorn, 20% gurkemeje,10%kardemomme, 10% chili, 5% bukkehornsfrø,  5% karryblade, 5% muskatnød og 5% nelliker.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
1189 kcal
Fedt:
94,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
44,2 g
Kulhydrat:
59,8 g
heraf sukkerarter:
20,7 g
Kostfibre:
18,5 g
Protein:
20,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?