0

Bagte søtunger med persillade samt citronmarinerede skorzonerrødder og rødbeder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Marinerede rødder: Skræl skorzonerrødderne, del dem i 10 cm lange stykker og kom dem vand tilsat citronsaft, så de ikke bliver brune. Skræl rødbederne og skær dem i bjælker på tykkelse med skorzonerrødderne. Vend rødbederne med lidt olivenolie, salt og peber og bag dem møre ved 175°C i ca. 25 min. Kog skorzonerrødderne netop møre i letsaltet vand. Pisk 4 spsk. olivenolie, citronsaft og –skal, sukker, salt og peber sammen og smag til – det skal være surt, men ikke hvinende... Hæld halvdelen af marinaden over de varme bagte rødbeder og den anden halvdel over de nykogte skorzonerrødder. Lad dem trække 10 min.

Persillade: Pluk persillebladene af og hak dem fint. Hak også hvidløgsfeddet meget fint. Smelt smørret og 2 spsk. olivenolie i en lille gryde og kom persille, hvidløg, knust chili og eddike ved. Varm saucen igennem uden af den tager farve og smag til med salt og peber.

Fisk: Læg søtungerne på bagepapir og krydr med salt og peber. Bag dem ved 175°C i 10-12 min. – de må endelig ikke få for meget.

Anretning: Læg skiftevis skorzonerrødder og rødbedebjælker på midten af hver tallerken. Placer en søtunge ovenpå og hæld persillade henover. Server straks med fx bagte kartoffelbåde og blandet grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften