0
Bagte tomater og aubergine med harissa og yoghurtgrønt

Bagte tomater og aubergine med harissa og yoghurtgrønt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
tomaterauberginerisbladsellerirødløg
1 min.
Grønt

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Start med at skylle tomater, bladselleri og aubergine.

Skær aubergine og tomater i grove firkanter, vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag dem i ovnen i ca. 20 min.

Skræl løget.

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken. 

rødløgmyntebladsellerigræsk yoghurt, 10%
15 min.
Cremet grønt

Snit rødløg og bladselleri super tyndt med en skarp kniv eller på et mandolinjern.

Pluk mynten ud i blade.

Vend mynte, rødløg og selleri sammen med yoghurten og krydr med lidt salt, lidt olivenolie og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret risene i bunden af en dyb tallerken. Vend de bagte grøntsager sammen med harissaen, og anret dem ovenpå risene med de cremede grøntsager på siden.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.