0
Bagte tomater og aubergine med harissa og yoghurtgrønt

Bagte tomater og aubergine med harissa og yoghurtgrønt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Nødder, Mælk, Bladselleri

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
tomaterauberginerisbladsellerirødløg
1 min.
Grønt

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Start med at skylle tomater, bladselleri og aubergine.

Skær aubergine og tomater i grove firkanter, vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag dem i ovnen i ca. 20 min.

Skræl løget.

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken. 

rødløgmyntebladsellerigræsk yoghurt, 10%
15 min.
Cremet grønt

Snit rødløg og bladselleri super tyndt med en skarp kniv eller på et mandolinjern.

Pluk mynten ud i blade.

Vend mynte, rødløg og selleri sammen med yoghurten og krydr med lidt salt, lidt olivenolie og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret risene i bunden af en dyb tallerken. Vend de bagte grøntsager sammen med harissaen, og anret dem ovenpå risene med de cremede grøntsager på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?