0

Baharat bagt kuller med kompot af courgetter, tomat, hvidløg og perlespelt med koriander mikrogrønt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlespelt
1 min.
Perlespelt:
Kog spelt i en gryde med rigeligt vand og salt - kog i ca. 12-15 minutter. Kom de kogte korn i en sigte og lad dem dryppe godt af.
grøn courgettetomaterhvidløgperlespelt
3 min.
Kompot af courgetter, tomat, hvidløg & perlespelt:

Skyl courgette og tomater og skær dem i tern af ca. 1 x 1 cm. Pil og hak hvidløg fint. Varm en sautépande eller lign op til medium varme - kom lidt olivenolie på sammen med de hakkede hvidløg - når løgene begynder at blive lysebrune, tilsættes courgetter og tomat, som sauteres med i 5-8 minutter sammen med baharat krydderi*. Kom de kogte spelt i og vend rundt. Smag til med en smule sukker eller honning samt salt og peber og lidt citronsaft.

* gem lidt baharat krydderi til fisken.

rødløgcitronkoriander mikrogrønt
15 min.
korianderspirer med syltede rødløg
Rødløg skæres i ultra tynde skiver (brug evt. et mandolinjern) knug løgene med lidt fint salt og lad dem trække i 5 min. Vend løgene med den sidste citronsaft og en smule sukker. Vend korianderspirer og syltede rødløg sammen lige før servering. 
kullerfilet med skindbaharat krydderi
20 min.
Fisk:

Vend fisken med det sidste krydderi og lidt salt. Læg fileterne med skindsiden opad i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Sæt fadet i en 160 grader forvarm ovn i ca. 12-15 min. Pil forsigtigt skindet af fisken, inden du spiser den.

35 min.
Anretning:

Som vist!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mikrogrønt er små, spæde planter, der er dyrket fra frø og høstes, når de kun er et par centimeter høje. De er befinder sig lige efter spirer stadiet, og inden de bliver til babyplante. Mikrogrønt er kendt for deres koncentrerede smag og ernæringsmæssige tæthed, hvilket gør dem til en populær tilføjelse til alle retter. 
De kan være en kilde til friske smag og næringsstoffer året rundt. Mikrogrønt kan dyrkes imellem 7-25 dage, alt efter sort. Dette gør mikrogrønt til en bæredygtig næringskilde, da den bruger 90% mindre vand end konventionelle grøntsager. De kan dyrkes under kunstig vækst lys, i knust kokosskal som er et inert medie, det betyder bakterier ikke binder sig til rødder, de har mere luft, og kan hurtigere søge vand.

Mikrogrønt af koriander har mange sundhedsmæssige fordele:

  1. Fremmer fordøjelsen og næringsstofabsorption.
  2. Antiinflammatoriske egenskaber.
  3. Rig på antioxidanter, reducerer risiko for sygdomme.
  4. Kan hjælpe med kolesterolreduktion og blodsukkerkontrol.
  5. Indeholder vitaminer som A, C, og K, mineraler som calcium, magnesium, kalium, jern, fiber og essentielle olier for ekstra sundhedsfordele.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?