Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær courgette og tomater i tern af ca. 1 x 1 cm. Pil og hak hvidløg og rødløg fint. Varm en sautépande eller lign op til medium varme - kom lidt olivenolie på sammen med de hakkede rødløg og hvidløg - når løgene begynder at blive lysebrune, tilsættes courgetter og tomat, som sauteres med i 5-8 minutter sammen med baharat krydderi*. Kom de kogte spelt i og vend rundt. Smag til med en smule sukker eller honning samt salt og peber og lidt citronsaft.
* gem halvdelen af baharat krydderi til fisken.
Krydr fisken med salt på kødsiden. Drys fisken med det sidste krydderi. Læg fileterne med skindsiden nedad i et ovnfast fad med lidt olie i bunden. Kom en lille klump smør ovenpå hver fisk. Sæt fadet i en 160 grader forvarm ovn i ca. 12-15 min.
Som vist! Top med koriander-spirer og lidt citron.
Velbekomme!
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Mikrogrønt af koriander har mange sundhedsmæssige fordele:
Kommentarer og forslag til opskriften