0
Baharat bagt kuller med kompot af courgetter, tomat, hvidløg og perlespelt med persillesalat

Baharat bagt kuller med kompot af courgetter, tomat, hvidløg og perlespelt med persillesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlespelt
1 min.
Perlespelt:
Kog spelt i en gryde med rigeligt vand og salt - kog i ca. 12-15 minutter. Kom de kogte korn i en sigte og lad dem dryppe godt af.
grøn courgettetomathvidløgperlespelt
3 min.
Kompot af courgetter, tomat, hvidløg & perlespelt:

Skyl courgette og tomater og skær dem i tern af ca. 1 x 1 cm. Pil og hak hvidløg fint. Varm en sautépande eller lign op til medium varme - kom lidt olivenolie på sammen med de hakkede hvidløg - når løgene begynder at blive lysebrune, tilsættes courgetter og tomat, som sauteres med i 5-8 minutter sammen med baharat krydderi*. Kom de kogte spelt i og vend rundt. Smag til med en smule sukker eller honning samt salt og peber og lidt citronsaft.

* gem lidt baharat krydderi til fisken.

rødløgcitron
15 min.
Persillesalat:
Rødløg skæres i ultra tynde skiver (brug evt. et mandolinjern) vend løgene med den sidste citronsaft. Bredbladet persille skylles, plukkes og hakkes groft. Vend persille og rødløg sammen med lidt olivenolie og salt.
kullerfilet med skindbaharat krydderi
20 min.
Fisk:

Vend fisken med det sidste krydderi og lidt salt. Læg fileterne med skindsiden opad i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Sæt fadet i en 160 grader forvarm ovn i ca. 12-15 min. Pil forsigtigt skindet af fisken, inden du spiser den.

35 min.
Anretning:

Som vist!

Bonusinfo

Baharat er en krydderiblanding, der bruges i det arabiske køkken såvel som i Tyrkiet og Iran. Baharat er det arabiske ord for "krydderier". Denne spicy blanding bruges ofte til lam, fisk, kylling, oksekød og supper og kan også sættes på bordet og bruges ligesom salt og peber.

Baharat indeholder:

Muskatnød, sort peber, koriander, spidskommen, nelliker, kanel, kardemomme, sød paprika og chili.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?