0
Baja style fiske-tacos med skærising, spidskål, koriander & chipotledressing

Baja style fiske-tacos med skærising, spidskål, koriander & chipotledressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter.

Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager.

Find alle ingredienser og redskaber frem.

rødløggrøn chilisaltLys eddike
1 min.
Chilisyltede løg

Snit løg, så fint du kan. Skær chili i lange tynde strimler, og kom begge dele i en skål. (Brug også chilikernerne, hvis du kan lide det ekstra kick, det giver.) Kom lidt fint salt ved, og knug det godt ind i løgene. Hæld 1/2 dl lys eddike over, og vend rundt. Efter 5 minutter tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag.

creme fraiche 18%
5 min.
Chipotledressing

Rør creme fraiche med chipotlesauce-krydderiet.

spidskålkoriander
10 min.
Kål & koriander

Skær stokken på spidskål væk, og snit resten så fint, du kan. Pluk koriander i blade med lidt af stilken på. Gem begge dele til senere.

skærisingfilet uden skindMexicansk krydderiblanding (stærk)
15 min.
Fisk

Rør en tyk dej af 1 dl hvedemel, 1 tsk. bagepulver (kan udelades), 1/2 tsk. salt og 1,5 dl vand. Krydr fisken med salt og 2/3 af den mexicanske krydderiblanding. Vend fileterne i lidt hvedemel, og derefter i den tykke dej. Friter dem, til de er gyldne og sprøde. Du kan også stege dem på en stor, dyb, varm pande/gryde i masser af neutral olie (mindst 1 cm - men gerne 2-3 cm olie.). Fisken steges på den ene side i 2-3 min., til den er pænt gylden, hvorefter den vendes og steges, til den er sprød og gylden på den anden side også. De friterede fisk afdryppes på fedtsugende papir, og drysses med lidt fint salt.

Fif: For en mindre kompliceret og sundere version kan man i stedet ovnbage den krydrede fisk i en 200 grader forvarmet ovn i 8-10 min. Her skal fisken altså ikke vendes i mel og dej.

Tortilla hvede wraps - bløde
30 min.
Tortillas

Varm tortillas én efter én på en brandvarm pande uden fedtstof, til de begynder at blive gyldne med mørke pletter. Endnu bedre er det at vende dem direkte på en rødglødende kogeplade lynhurtigt. (Duer ikke på induktion og gas). Hold dem lune i et fugtigt viskestykke, efterhånden som de er klar.

creme fraiche 18%korianderspidskål
35 min.
Anretning

Som vist på billedet med den rå snittede kål, koriander, syltede løg og chipotle-dressing. Drys evt. med den sidste 1/3 af krydderiblandingen ved bordet. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Indeholder:

25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.

Bonusinfo

Mexicansk krydderiblanding indeholder:

35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver