0
"Bangers & mash" Pølser fra Bodebjerg med, mos, løgsovs, champignons & broccoli

"Bangers & mash" Pølser fra Bodebjerg med, mos, løgsovs, champignons & broccoli

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Britisk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
melede kartoflersødmælksmør
1 min.
Kartoffelmos (mash):

Skræl, skyl og del kartoflerne. Kog dem møre i rigeligt vand tilsat godt med salt. Så snart kartoflerne er helt møre, hældes vandet fra. Damp de kogte kartofler af på blusset i 30 sekunder. Mos kartoflerne igennem en purépresse, eller mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. 

I en anden gryde bringes mælk og smør (0,5 dl mælk og 25-50 g smør pr. person) til kogepunktet, og det tilsættes kartoflerne under heftig piskning. Smag mosen til med salt og peber.

skysovszittauerløgpurløg1hvidløg
5 min.
Løgsovs med purløg:

Pil løgene, og del dem i halve. Snit dem, så fint du kan. Pil og hak hvidløg (brug det halve her). Kom løg og hvidløg i en passende gryde sammen med en generøs klump smør, og steg dem stille og roligt, til de bliver lysebrune og bløde uden at branke. Krydr med salt og peber. Har du en lille sjat tør hvidvin, kan du med fordel tilsætte den nu og koge væsken næsten helt væk. Kom skysovsen på, og kog igennem i et par minutter, til sovsen er tilpas i konsistens og smag. Smag til med salt og peber. Lige før den serveres, tilsættes fintsnittet purløg.

grillpølser fra Bodebjerg
20 min.
Pølser (bangers):

Steg eller grill pølserne, til de er gyldne og sprøde. Et godt fif er at stege ved medium til lav varme, og så give sig god tid. Det må godt tage 12-15 minutter at stege en perfekt pølse. For husk nu: En pølse skal serveres med følelse. Sæt pølserne til side, og hold dem lune.

broccolichampignonshvidløg
30 min.
Broccoli & champignons:

Del broccoli i små buketter. Rens champignons, og skær dem i kvarte. Rist begge dele på panden, hvor du stegte pølserne, til champignons er gyldne, og broccoli er møre med bid. Kom det sidste hvidløg på, og rist med i yderligere 1 minut. Krydr med salt og peber.

40 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Til orientering om sovsens farve:

Vores Just Heat retter og sovse er 100% økologiske, og derfor må vi ikke bruge farve som fx. sovsekulør. V
i foreslår, at du har en lille flaske kulør stående, som du kan bruge, hvis du har det lidt stramt med, at abstrahere fra den lidt fesne farve sovsen har ;-) Smagen fejler jo ikke noget! :-) 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?