0
Barbacoa bowl med chillibønner og lime-ris
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Barbacoa (afledt af ordet Barbeque) stammer fra Mexico, og består af langtidstilberedt kød, lidt i samme familie som pulled pork. 
Ofte bruger man cola til at marinere og tilberede kødet, men i denne opskrift kommer den aromatiske syrligt-søde smag dog fra frisk limesaft og moskovadosukker/brun farin.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Sous vide, mør grisenakkelimerisAlbondigas krydderimuscovadosukker eller brun farinsalt & peberrød chili
1 min.
Kød og ris
  1. Limefrugterne skylles, og skallen rives fint.  
    Skær en af limefrugterne i både.  Bådene skal bruges til anretning til sidst. 
    Resten af limen skal bruges til kødet.

  2. Risen sættes over at koge i henhold til anvisningen på pakken.  

  3. Kødet tages ud af pakken og skæres i aflange strimler.
    Gem den væde, der evt. er ved kødet.

  4. Kødet steges i olie ved hård varme, til det begynder at gyldne i kanterne. 
    Så tilsættes albondigas-krydderiet sammen med 1-2 tsk. muskovadosukker eller brun farin pr. person.
    Lad det stege et minuts tid, og pres derefter saften fra limefrugterne over kødet sammen med evt. væde fra kødet. 
    Lad kødet simre, til væden næsten er fordampet, men kødet stadigt er saftigt. 
    Smag til med salt, peber - og evt. chilli.
    Tag panden fra varmen og lad kødet trække under låg.
chili beans (kidneybønner i chilisauce)avokadosmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktail
20 min.
Bønner og grønt
  1. Chillibønnerne varmes igennem i en gryde eller i en skål i mikroovnen.

  2. Avocadoen udstenes og skæres i tern eller i tynde skiver.

  3. Tomaterne skæres i både
avokado
30 min.
Anretning
  1. Vend en smørklat ned i risen og smag den til med revet limeskal.

  2. Anret risen i portionsskåle, og top den op med kødet, chillibønnerne, avocado, tomater og limebåd.

 

Bonusinfo

Albondigas krydderi indeholder:

40% sød paprika, 25% hvidløgspulver, 10% sort peber, 10% røget paprika, 10% muskatnød, 4,5% gurkemeje, 0,5% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?