0

Basilikummarineret slethvarfilet med stegte gnocchi, grøntsager og tomatsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Gnocchi: Hæld mælken i en kasserolle og kog den op. Smelt smørret deri og pisk durrummelet i. Skru ned for varmen og lad det simre under konstant omrøring til det er tyknet. Tag gryden af blusset, køl massen en anelse inden æggeblomme og parmesan røres i. Krydr med salt og peber, bred massen ud på en dyb tallerken og stil det på køl i 20 min. Varm lidt olivenolie på en pande, form gnocchimassen til små æg med en ske og steg dem møre i olien.

Fisk: Blend basilikum, 1 fed hvidløg og 6 spsk. olivenolie helt glat med lidt salt og peber. Dup fileterne tørre, læg dem i en plastpose og hæld halvdelen af basilikumolien over. Ryst posen godt og læg den på køl i 20 min. Rul fileterne sammen, hæld evt. resterende marinade fra posen over og bag fisken mør i en 175 grader varm ovn i 10-12 min.

Sauce: Hak skalotteløg og 1 fed hvidløg fint og sauter det i en smule olie. Tilsæt flåede tomater og oregano og kog saucen godt sammen. Smag til med sukker, salt og peber og blend den evt. glat inden servering.

Server sammen med sauterede (eller grillede) grøntsager (fx squash, aubergine, løg og peberfugt), en blandet grøn salat og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.