0
BBQ bagt laks med tabbouleh bulgursalat krydret med sesam, tomat & agurk

BBQ bagt laks med tabbouleh bulgursalat krydret med sesam, tomat & agurk

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bulgurtabbouleh krydderitomateragurkrød peberfrugtristet sesamoliebredbladet persillecitron
1 min.
Bulgur:

Kog bulgur op i rigeligt, let saltet vand. Lad den trække i 10 min. Afkøl bulgur i en sigte, mens den drypper af. Kom den i en skål, og vend med tabbouleh-krydderiblandingen. Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie samt saften og lidt fintrevet gul skal fra citronen. Skyl og hak persille (du må gerne snitte den øverste tredjedel af stilkene med), og kom det i bulguren sammen med agurk, peberfrugt og tomat i tern. Vend sesamolie i, smag til med salt og peber, og lad bulguren trække ved stuetemperatur et kvarters tid. 

ASC laks med skindBBQ sauce
15 min.
BBQ bagt laks

Forvarm ovnen til 220 grader. Kom laksen med skindsiden nedad i et ildfast fad eller bradepande med bagepapir. Krydr med salt og peber, og pensl med halvdelen af BBQ saucen. Sæt fisken i ovnen. Efter 4 min. pensles fisken med det sidste BBQ sauce, og den bages i yderligere 2-3 min., til den netop er gennembagt uden at være tør.

citron
25 min.
Anretning

Som vist på billedet. Hvis du har citron tilovers, kan du med fordel servere den dertil. 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?