Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad den trække i 10 min. Afkøl couscoussen let, og smuldr den fra hinanden med fingrene, mens du tilsætter ras el hanout krydderiblandingen (pas på, den er stærk, så smag dig frem). Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie samt saften og lidt fintrevet gul skræl fra citronen. Skyl og hak persille (du må gerne snitte den øverste tredjedel af stilkene med), og kom det i couscoussen sammen med agurk, peberfrugt og tomat i tern. Vend tranebær i, smag til med salt og peber, og lad couscoussen trække ved stuetemperatur et kvarters tid.
Del fisken i portionsstykker. Kom fisken med skindsiden nedad i et ildfast fad eller bradepande med bagepapir. Krydr med salt og peber, og pensl med halvdelen af BBQ saucen. Bag fisken i en 225 g forvarmet ovn. Efter 2-3 min. pensles med det sidste BBQ sauce, og fisken bages i yderligere 1-2 min., til den netop er gennembagt uden at være tør.
Som vist på billedet. Hvis du har citron tilovers, kan du med fordel servere den dertil.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kundekommentarer ()