0
BBQ stegt kulmule/lyssejfilet med couscoussalat krydret med ras el hanout

BBQ stegt kulmule/lyssejfilet med couscoussalat krydret med ras el hanout

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

couscousras el hanouttomateragurkrød peberfrugttørrede tranebærbredbladet persillecitron
1 min.
Couscous:

Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad den trække i 10 min. Afkøl couscoussen let, og smuldr den fra hinanden med fingrene, mens du tilsætter ras el hanout krydderiblandingen (pas på, den er stærk, så smag dig frem). Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie samt saften og lidt fintrevet gul skræl fra citronen. Skyl og hak persille (du må gerne snitte den øverste tredjedel af stilkene med), og kom det i couscoussen sammen med agurk, peberfrugt og tomat i tern. Vend tranebær i, smag til med salt og peber, og lad couscoussen trække ved stuetemperatur et kvarters tid. 

kulmulefilet med skindBBQ sauce
15 min.
BBQ bagt fisk:

Del fisken i portionsstykker. Kom fisken med skindsiden nedad i et ildfast fad eller bradepande med bagepapir. Krydr med salt og peber, og pensl med halvdelen af BBQ saucen. Bag fisken i en 225 g forvarmet ovn. Efter 2-3 min. pensles med det sidste BBQ sauce, og fisken bages i yderligere 1-2 min., til den netop er gennembagt uden at være tør.

citron
25 min.
Anretning

Som vist på billedet. Hvis du har citron tilovers, kan du med fordel servere den dertil. 

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?