Huskokken har sammensat en opskrift på en superlækker alternativ burger.
Bearnaisesaucen er næsten bedre end kokken selv kan lave den, påstår han!
Naturligvis er der en grøn salat med til at dulme den dårlige samvittighed. God fornøjelse!
Og så er der vist ingen udvej - stor hommage til Chef Paul Cunningham for inspirationen.
Husk at vaske hænderne grundigt inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
Skræl kartoflerne, og del hver af dem i 6-8 både. Gem 4-5 kartofler til chips.
Udvand bådene i rindende koldt vand i 5 min. Giv dem et opkog i rigeligt, godt saltet vand i 5-6 min. Dræn vandet fra, og lad kartoflerne dampe helt af.
Vend de skårne kartofler godt rundt med olivenolie, og krydr dem med salt og masser af sort peber. Kom dem på en bageplade i ét lag med bagepapir på. Steg kartoffelbådene i ovnen ved 210 grader, til de er lækre, sprøde og gyldne.
Drys med lidt salt. Servér straks.
Skær 4-5 skrællede kartofler i 1-2 mm tynde skiver på et mandolinjern. Lad dem udvande så længe som muligt - men i mindst 15 min. Fritér kartoffelskiverne i rigeligt neutral olie, til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og drys med fint salt.
Steg bacon sprød på en pande. Pil imens løgene, del dem i halve, og snit dem, så fint du kan. Når baconen er sprød, tilsætter du de snittede løg til panden. Steg løgene, så de både får lidt stegeskorpe og bliver bløde. Smag til med salt, peber og gerne lidt worcestershire sauce (engelsk sovs), hvis du har en flaske stående på hylden.
Skyl salaten, og slyng den tør i en salatslynge.
Form kødet til bøffer. Lav en lille fordybning i midten f.eks. med en lille skål eller kop. Dette bevirker, at bøffen holder formen.
Steg bøfferne på en meget varm grill eller grillpande. Krydr med salt og peber. Steg gerne bøfferne, sådan at de netop har et pink indre.
Når bøfferne er færdige, kommes et par tynde skiver ost på toppen, så osten smelter ovenpå bøffen.
Halvér briochebollerne, og pensl dem evt. med lidt smeltet smør.
Rist bollerne med skærefladen nedad på grill, pande eller i ovn, til de bliver gyldne. Pas på, de ikke brænder.
Vend bollerne, og giv dem 30 sek. på den anden side også.
Sådan samler du burgeren: Smør de 2 dele af bollerne med et jævnt lag bearnaise (det er OK, at den er kold). Byg derefter burgeren op med: (Fra bunden) salat, bacon/løg, burgerbøf med ost, flere bacon/løg, en håndfuld let knuste chips og lidt salat på toppen. Slut af med toppen af burgerbollen.
Fif: brug det sidste bearnaise som dip til kartoflerne, og server det sidste salat til.
NB. Bearnaisesaucen leveres i poser.
Bearnaise sauce - med rigtig smør og æg
Vores huskok Jacob fortæller: Da jeg serverede denne færdiglavede bearnaise til en kokkekollega forleden, var hans umiddelbare udbrud: "SATANS OGSÅ"! Nu har vi kokke ikke længere dét es i ærmet, lige at kunne piske en hurtig "berner" for at imponere gæsterne. For nu kan du selv varme den op og servere den ægte vare baseret på gode økologiske æg og godt smør. Saucen er skabt som den SUBLIME emulsion mellem økologiske æggeblommer og det gode danske øko-smør, balanceret af en god og stringent syre fra vineddike, der strammer op. Der er tilsmagt skarpt og "til kant" med masser af estragon. Den perfekte ledsager til en god bøf, men også god til godt stegte hummere, grillet fjerkræ eller til kalvekød.
Mesclun er en blanding af små, spæde salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,
Kommentarer og forslag til opskriften