0

Beef rendang af med citrongræs, kokosmælk og limesyltet grønkål

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Rendang er en vidunderlig krydret ret, der stammer fra Indonesien. Den krydrede og meget aromatiske simreret stammer fra regionen Minangkabau i det vestlige Sumatra, og kan laves i et utal af variationer. Rendang er traditionelt set festmad, og mad man laver til religiøse højtider og andre store festlige begivenheder, hvor udsøgt mad er en selvfølge. Traditionen for rendang har nu bredt sig langt ud over regionen Minangkabau, og spises med velbehag i hele Indonesien og Malaysia, ja faktisk i det meste af Sydøstasien som fx i Thailand og på Filippinerne.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris:

Kogte ris

Kog risene efter anvisning på posen.

- eller gør som jeg og brug følgende vejledning:

Jeg har +25 års erfaring som kok og bilder mig ind jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nyligt fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovrideren", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: kog rigeligt vand op med lidt salt i. Kom ris i når vandet koger - låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 min. hældes vandet fra - på med låget igen, skru ned på 1 og lad risene trække 5-10 min. Voilà perfekt fluffy ris HVER GANG! 

Jeg må indrømme jeg har ikke set mig tilbage siden og koger nu ALTID mine ris efter denne metode! Tak Jesper! 

sousvide tilberedt oksebryst i ternrendang krydderikokosmælkcitrongræsingefærskalotteløglime
2 min.
Rendang:

Pil og hak skalotteløgene fint. Skræl og riv ingefær fint. Fjern de yderste blade på citrongræsset, og hak den nederste tredjedel ultrafint. Kom lidt neutral olie i en tykbundet gryde, og sauter løgene klare deri, uden at de tager farve. Kom ingefær, citrongræs og krydderiblandingen ved, og sauter det med i 1-2 min., igen uden at det tager farve. Kom nu kødet, inkl. den væde der ligger derved, på, og hæld kokosmælken på.

Lad retten simre ved svag varme under låg i 10 minutter.

Tag låget af gryden, og lad saucen koge helt ind, til den klistrer og sætter sig fast på kødet. Den skal være tyk og cremet. Smag retten til med lidt rørsukker, salt, revet limeskal og limesaft.

grønkållime
10 min.
Limesyltet grønkål

Rib grønkålen og snit den så fint du kan, og kom den i en skål med lidt salt og limesaft. Knug kålen med dine hænder, og lad den trække, til den skal spises. Vend med lidt sukker og sesamolie

20 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Server de lynsyltede kål og ris dertil.

Bonusinfo

Rendang krydderi: 25% spidskommen, 20% galangarod, 18 % korianderfrø, 10% grøn kardemomme, 10% gurkemeje, 5% chili, 5% nelliker, 5% kanel, , 2% stjerneanis.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?