0
Falafel italiano med bagte kartofler og broccoli i krydderyoghurt

Falafel italiano med bagte kartofler og broccoli i krydderyoghurt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Nødder, Jordnødder, Gluten, Sesam, Soya

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Kartofler

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i grove både. Vend bådene med lidt salt, friskkværnet peber og olivenolie. Bag dem møre og sprøde på en bageplade i 20-25 min.

broccoli
5 min.
Grønt

Skyl broccoli og del den ud i lange buketter gerne med masser af stok på.

Læg buketterne i en stor gryde, og kom vand i, så bunden lige er dækket. Krydr med lidt salt, og damp under låg i 3-4 min., til kålen er mør med bid.

valnøddekernerFalafel italiano2
10 min.
Nødder

Rist nødderne på en tør pande i 2-3 min., og hak dem derefter groft. Rengør panden, tilsæt lidt olie, og sæt den over ved mellem varme. Steg veggiekuglerne i 3-4 min. i alt, til de har taget farve over det hele.

yoghurt naturelza'atarcitronpære
20 min.
Dressing

Rør yoghurten sammen med krydderblandingen, og smag til med lidt salt, citronsaft og masser af fintrevet citronskræl.

Skær pæren i tynde både.

30 min.
Anretning

Anret kartofler og veggiekugler på en tallerken med broccoli, valnødder og pære ved siden af. Slut af med at komme krydderdressing over broccoli og pære.

Velbekomme!

Bonusinfo

Falafel italiano er SMAGFULDE SMÅ BOLLER LAVET PÅ BELUGALINSER, SOLSIKKEKERNER OG QUINOA

- og så smager de som en falafel, der har trillet en tur igennem Italien!

Økologisk Italiano Falafel (Glutenfri)

Ingredienser: Kogte belugalinser*, kogte kikærter*, champignon, rød peberfrugt*; rapsolie*, solsikkekerner*, glutenfrie havregryn*, balsamicoeddike*, løgpulver*, salt, hvidløgspulver*, loppefrøskaller*, peber*, oregano*.
*= Økologisk

Bonusinfo

Za'atar indeholder: sesamfrø, timian, sumak og havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?