Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i grove både. Vend bådene med lidt salt, friskkværnet peber og olivenolie. Bag dem møre og sprøde på en bageplade i 20-25 min.
Skyl broccoli og del den ud i lange buketter gerne med masser af stok på.
Læg buketterne i en stor gryde, og kom vand i, så bunden lige er dækket. Krydr med lidt salt, og damp under låg i 3-4 min., til kålen er mør med bid.
Rist nødderne på en tør pande i 2-3 min., og hak dem derefter groft. Rengør panden, tilsæt lidt olie, og sæt den over ved mellem varme. Steg veggiekuglerne i 3-4 min. i alt, til de har taget farve over det hele.
Rør yoghurten sammen med krydderblandingen, og smag til med lidt salt, citronsaft og masser af fintrevet citronskræl.
Skær pæren i tynde både.
Anret kartofler og veggiekugler på en tallerken med broccoli, valnødder og pære ved siden af. Slut af med at komme krydderdressing over broccoli og pære.
Velbekomme!
Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt
Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.
Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.
Kundekommentarer ()