0
Belugalinser med grydestegt fennikel, karryolie og asparges

Belugalinser med grydestegt fennikel, karryolie og asparges

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

belugalinser
1 min.
Linser

Kom linserne op i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge i 15-20 min., til de er møre.

Fennikelhvidløg
5 min.
Fennikel

Skær fennikel i kvarte på langs. Find en stor, bred gryde frem, og læg alle fennikelstykker på skærefladen i et lag, så de alle rører bunden, og ikke ligger oveni hinanden. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel bruge to gryder.

Kom vand i gryden, så fenniklen er lidt under halvt dækket, og tilsæt et godt skud olivenolie og lidt salt. Kom også de hele, upillede hvidløgsfed ned i.

Lad først gryden koge/dampe ved mellemvarme under låg i 6-8 min. Fjern så låget, og lad vandet fordampe stille og roligt, indtil det er væk, og fennikelstykkerne begynder at stege i olien. Lad stykkerne tage godt med farve, og blive helt møre, uden at du rører eller flytter på dem. Når de slipper en lille kniv let, er de færdige. 

grønne aspargesqueso fresco fra Onsild mejeri
15 min.
Asparges

Knæk bunden af aspargesene, og kassér den. Snit resten i tynde skiver med en kniv - gerne lidt på skrå.

Smuldr osten ud i mindre stykker med fingrene.

garam masala1rødløgcitron
20 min.
Karryolie

Pil løget, og hak det super fint med en skarp kniv.

Kom krydderi, løg og godt med fintrevet citronskal op i en lille skål, og mæt blandingen med lidt olivenolie.

30 min.
Anretning

Dræn linserne for vand, og anret dem i bunden af en dyb tallerken med de grydestegte fennikel og rå asparges ovenpå. Rør godt rundt i olien, og kom en skefuld over retten. Slut af med at drysse ost over.

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Bonusinfo

Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?