0
Belugalinser med grydestegt fennikel, karryolie og asparges

Belugalinser med grydestegt fennikel, karryolie og asparges

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
belugalinser
1 min.
Linser

Start med at komme linserne op i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge i 15-20 min., til de er møre.

Fennikelhvidløg
5 min.
Fennikel

Skyl fennikel, og skær den i kvarte på langs. Find en stor, bred gryde frem, og læg alle fennikelstykker på skærefladen i et lag, så de alle rører bunden, og ikke ligger oveni hinanden. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du også bruge to gryder.

Kom vand i gryden, så fenniklen er lidt under halvt dækket, og tilsæt et godt skud olivenolie og lidt salt. Kom også de hele, upillede hvidløgsfed ned i.

Lad først gryden koge/dampe ved mellem varme under låg i 6-8 min. Fjern så låget, og lad vandet fordampe stille og roligt, indtil det er væk, og fennikelstykkerne begynder at stege i olien. Lad stykkerne tage godt med farve og blive helt møre, uden at du rører eller flytter på dem. Når de slipper en lille kniv let, er de færdige. 

grønne aspargesqueso fresco fra Onsild mejeri
15 min.
Asparges

Skyl asparges, knæk bunden af og kasser bunden. Snit resten i tynde skiver med en kniv - gerne lidt på skrå.

Smuldr osten ud i mindre stykker med fingrene.

garam masalarødløgcitron
20 min.
Karryolie

Pil skalotteløget, og hak det super fint med en skarp kniv.

Kom karrypulver, rødløg og godt med fintrevet citronskræl op i en lille skål, og mæt blandingen med lidt olivenolie.

30 min.
Anretning

Dræn linserne for vand, og anret dem i bunden af en dyb tallerken med de grydestegte fennikel og rå asparges ovenpå. Rør godt rundt i olien, og kom en skefuld over retten. Slut af med at drysse ost over.

Velbekomme!

Bonusinfo

Queso fresco er en lækker sag, som vi og Grand Fromage selv har udviklet i samarbejde med det lille landsbymejeri i Onsild i Nordjylland. Ideen blev født da vi var på udkig efter en dansk ost, der mindede om den mexicanske Oaxaca ost "queso fresco". Osten fremstilles af økologisk mælk fra køer der bl.a græsser på engdragene langs Gudenåen. Ostens oprindelse er Mexico og Sydamerika hvor den anvendes i mange retter. Osten er mild og med en fin mælkesmag, hvilket også gør den egnet til stegning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?