0
Best meatball: bagt blomkål med hakket okse og mozzarella

Best meatball: bagt blomkål med hakket okse og mozzarella

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En god måde at få ungerne til at spise deres blomkål på er at bage den i en smagfuld kødsovs som denne, der er fuld af Italienske smage: frisk basilikum og mild, smeltet mozzarella.
Hvis man kan lide sin mad stærk, kan man tilsætte chilliflager til saucen for et ekstra spark.  

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Klargøring

Tænd ovnen på 220 grader, varmluft og sæt et stort ovnfast fad, der kan rumme både grøntsager og kød ind for at forvarme.
NB! For at overholde tilberedningstiden, er det vigtigt at grøntsagerne ikke ligger i for tykt et lag når fadet skal ind og bage, brug derfor et rigeligt stort fad.

Sæt en gryde med 2-3 cm letsaltet vand i bunden over at koge.  Den er til blomkålen.

Blomkålen deles i mellemstore buketter, der dampes under låg i gryden til de er næsten møre.  Ryst gryden undervejs, så varmen fordeles jævnt.

TIP! Man kan også vælge at dampe blomkålen i mikroovnen: Læg blomkålsbuketterne i en beholder med låg der er beregnet til at dampe mad i mikroovnen.  Hæld vand i bøtten , så bunden er dækket og kom lidt salt ned til kålen, og giv den fuld varme af flere omgange, til den er mør.  ( Da der er meget stor forskel på effektiviteten af mikroovne, er det ikke muligt at sætte tider på hvor lang tid det vil tage - mellem 5 og 10 minutter )

Løg og 1-2 fed hvidløg pr. person hakkes fint.

Basilikummen skæres i mellemfine strimler.  De bløde stilke kan sagtens bruges også, de snittes bare ultrafint.  Gem nogle fine, hele blade til pynt.

 

10 min.
Kødsauce.

Løg og hvidløg steges i olie i en dyb pande/sauterpande til de er gennemsigtige.  Tilsæt kødet og lad det brune nogle minutter.  Tilsæt Meatball-krydderiet.

Hæld tomaterne ned til kødet sammen med et nip sukker, salt og peber og lad saucen simre nogle minutter til det hele har samlet sig.

Dræn mozzarellakuglen, og knug den tør i køkkenrulle.

20 min.
Samling af fadet

Blomkålen drænes og vendes ned i kødsaucen sammen med den hakkede basilikum.  Smag til med salt og peber, og hæld det hele over i det forvarmede, ildfaste fad.
Mozzarellaen rives i små stykker og fordeles over toppen.  Dryp med olivenolie og sæt fadet i ovnen til overfladen blobler og mozzarellaen er smeltet.

 

35 min.
Anretning

Fadet sættes på bordet direkte fra ovnen, og der pyntes med basilikumblade og evt. lidt ekstra olivenolie-dryp.  Hvis man har en god balsamico på lager, smager det fantastisk at dryppe den henover retten også. 

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?